over ons

Wij zijn Dick en Janine van Hezel en hebben samen een kleinschalige Jack Russell kennel in Woudenberg. Wij leven samen met ons gezin en de Russells, paarden en kat in het buitengebied van Woudenberg in het dal van de Utrechtse Heuvelrug.

Onze kennel is vernoemd naar de locatie waar wij wonen, de Rumelaarseweg. Rumelaer, wat betekend ruime bosweide of ruime Laar, is een voormalig kasteel (1242) en landgoed in Woudenberg en Maarsbergen in de provincie Utrecht.

Wij trainen onze honden op het gebied van gehoorzaamheid, geurdetectie en show.  Wij hebben het diploma Basis Fokken Honden (BFH) behaald om goede basiskennis rondom het fokken te verkrijgen. We blijven leren om zo goed mogelijk de kopers na hun aanschaf van een pup te kunnen begeleiden. De pups worden in huis geboren en leren zoveel mogelijk in en rondom huis. Denk aan, onder andere, contact met andere dieren zoals katten en paarden en andere honden. Verder krijgen ze bij ons alvast een goede start in zindelijkheid training. We nemen de pups mee naar de winkels en socialiseren ze zo goed mogelijk voordat ze met acht weken naar hun nieuwe eigenaar mogen.

Onze kennel is erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en is geregistreerd onder no. 400406.

Rumelaer Jacks

Leefomgeving

Wij wonen in het dal van de Utrechtse Heuvelrug omringd door bossen en weilanden. Onze honden hebben de ruimte om lekker te struinen en achter de muizen aan te gaan. Vanaf de socialisatieperiode komen onze honden al in aanraking met verschillende dieren zoals katten, andere honden, paarden, koeien, geiten en schapen.